Nieuwsbrief 28, Februari 2020

 Hallo Lezer,

 

Het is bijna zover. Over ongeveer een maand start de vierde editie van de WieWitWa WijkQuiz Achtse Barrier. Begint het bij jullie al een beetje te kriebelen? Bij ons als organisatie stijgt de spanning al. Het Quizboek is zo goed als klaar, de antwoordformulieren worden uitgeprobeerd en de Mystery Test is uitgebreid getest.

De inschrijftermijn is inmiddels gesloten en er zijn 32 enthousiaste Teams die zich hebben aangemeld. Sommige oude bekenden en ook enkele nieuwe Teams. Op onze website kun je zien welke Teams dit zijn.

In deze nieuwsbrief de laatste belangrijke nieuwtjes over de WijkQuiz. Veel plezier met lezen
.

Met vriendelijke groeten,
De Organisatie van de WieWitWa WijkQuiz Achtse Barrier

 TeamCaptains opgelet!

Alle TeamCaptains ontvangen eind februari de eerste opdracht via mail. Hiermee zijn de eerste punten te verdienen. Zorg dat je je mailbox goed in de gaten houdt.

Sommige mailprogramma’s plaatsen in de spambox automatisch verzonden berichten zoals onze berichten. Controleer dus ook je spambox!

Heb je op 1 maart nog niets ontvangen? Laat het ons weten en stuur een mail naar quiz@wiewitwa.nl. We sturen je de opdracht dan snel toe.

Stopwatch

 Hoe laat starten we?

Hieronder nog even alle belangrijke data en tijden op een rijtje.  Op beide avonden is de locatie Wijkcentrum De Mortel

14 maart 2020: Quizavond 
17.30 – 18.00 uur: zaal open
18.00 – 18.30 uur: ophalen Quiz-envelop
22.00 – 23.00 uur: inleveren Quiz-envelop
23.00 – 24.00 uur: gelegenheid om na te praten.

28 maart 2020: Prijsuitreiking
20.00 – 20.30 uur: de zaal gaat open
20.30 – 23.00 uur: feestelijke prijsuitreiking

 Wat kun je verwachten?

Op veler verzoek bevat de vierde editie van de WieWitWa WijkQuiz niet 10 maar 15 opdrachten. Om dit te compenseren, zijn er geen 90 maar 80 vragen. Dat hebben we gedaan door de Rubrieken op sommige punten anders samen te stellen.

Het kan belangrijk zijn om hiermee rekening te houden bij de samenstelling van en taakverdeling binnen je Team!

Teamwork-vuisten tegen elkaar

 De Mysterie Test

Elk jaar hadden we een Mystery Test waar we jullie kennis over verschillende onderwerpen testten.
Dit jaar pakken we het anders aan. Bij deze Mystery Test is behendigheid van groot  belang. Zorg dus dat je handige dames en  heren in je Team hebt. Meer kunnen we niet verklappen.

 Steun het goede doel

Dit jaar steunen we ook weer het goede doel. De drie hoogst scorende Teams ontvangen zelf geen geldbedrag maar bepalen naar welk goed doel het prijzengeld namens hen wordt overgemaakt. De enige eis aan het goede doel is dat het een ANBI-status heeft. (ANBI = Algemeen Nut Beogende Instelling).

Denk nu al na over welk goed doel jij met je Team wilt steunen en vergeet dit niet op je antwoordformulier aan te geven. Hoe weet je nu of een goed doel een ANBI-status heeft?  Kijk hiervoor op de website van de belastingdienst. Daar vind je een compleet overzicht van alle goede doelen in Nederland die een ANBI-status hebben.

Afbeelding van ANBI

 The joker returns

Vorig jaar introduceerden we de joker en ook dit jaar kun je deze vrolijke snuiter weer inzetten. De joker is een verdubbelaar die je bij één rubriek naar keuze mag inzetten. Alle behaalde punten in deze rubriek tellen dan dubbel.

Het is dus belangrijk om tijdens de QuizAvond goed in te schatten in welke rubriek je denkt het hoogste aantal punten behaald te hebben. Deze Joker kan namelijk het verschil maken tussen winnen en net naast een podiumplaats grijpen. De Joker mag niet gekoppeld worden aan Rubriek 1: Opdrachten. Maar verder ben je vrij in je keuze.

Wil je zelf regelmatig onze nieuwsbrief in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan snel in:

Share This